skip to Main Content

Zachte lenzen

Zachte lenzen bestaan in het algemeen voor de helft uit water, zodat deze soepel is en de vorm van het oog aanneemt tijdens het dragen. De gewenning van het oog aan de zachte contactlens is in de meeste gevallen makkelijker dan bij een vormstabiele lens.

Met name voor het dragen van lenzen naast een bril voor de afwisseling, zijn zachte lenzen zeer geschikt. Zachte lenzen zijn ook optimaal om te dragen tijdens het sporten, omdat het verliesrisico zeer gering is. Het onderhouden en tijdig vervangen van zachte lenzen is erg belangrijk. Het materiaal van een zachte lens zorgt sneller voor vertroebeling en dus noodzakelijke vervanging.

Het vervangingssysteem van Bouwman Optiek biedt de oplossing op maat voor zachte lenzen. Per individu wordt er in samenspraak gekozen voor een dag-, week-, of zelfs een op maat gemaakte zachte lens, afhankelijk van uw ogen, traanvocht en wensen. Binnen dit systeem worden uw ogen met vaste regelmaat, minimaal 2 keer per jaar, gecontroleerd. Wijzigingen in de sterktes van uw lenzen worden eventueel gecorrigeerd, waarna u uw lenzen ontvangt voor de komende periode en daarbij eventueel de benodigde vloeistoffen.