skip to Main Content

Oogmeting

De aanschaf van een bril of lenzen begint met een oogmeting. Wij zijn een erkende optiekzaak waar u uw ogen deskundig kunt laten controleren. Een afspraak met onze opticien kan op korte termijn worden ingepland!

Deskundige oogmeting

Bij een oogmeting wordt bekeken of uw ogen moeite hebben met dichtbij zien, veraf kijken of allebei. Het is belangrijk om oogmetingen deskundig uit te voeren, want op basis daarvan geven we advies over de beste oplossing voor uw ogen. We bekijken samen de verschillende opties, misschien wilt u een keer lenzen proberen of gaat uw voorkeur uit naar een nieuwe bril van onze collectie designer monturen? Vaak realiseert u zich pas tijdens de controle van uw ogen dat uw zicht niet meer is zoals u gewend was. Bij twijfel raden we u altijd aan om een oogmeting in Waalwijk bij Bouwman Optiek te laten doen! Naast de reguliere oogmetingen, kunnen we ook een specialistisch onderzoek laten uitvoeren door onze specialist, die de gezondheid en het functioneren van uw ogen kan beoordelen.

Oogmetingen bij Bouwman Optiek

U kunt bij onze opticien terecht. Zonder tussenkomst van een oogarts kan de specialist zelfstandig een oogmeting uitvoeren. Dit kan u veel narigheid besparen. Als u regelmatig een controle laat uitvoeren, kunt u de volgende aandoeningen voorkomen of tijdig opsporen:

  • familiaire aandoening zoals glaucoom (hoge oogdruk) of maculadegeneratie
  • diabetes screening
  • chronische aandoening diabetes mellitus
  • visusklachten bij kinderen vanaf 10 jaar
  • verminderde gezichtsscherpte
  • tranende, jeukende of branderige ogen

Neem contact op met Bouwman Optiek als u zich zorgen maakt over een van bovengenoemde zaken. Een afspraak bij onze opticien voor een oogmeting in Waalwijk kan meestal op korte termijn worden ingepland.

Maak een afspraak

Oogmeting door de opticien

Het is handig om voor de afspraak met de opticien na te gaan op welke momenten u verminderd zicht heeft. We leggen de resultaten vast in uw klantenkaart, zodat we de ontwikkelingen van uw ogen en zicht in de gaten kunnen houden. Op basis van de opticien oogmeting, kunnen brillenglazen worden gemaakt of lenzen worden besteld. Bij een volgende oogmeting door onze opticien, meestal met een tussenpoos van een jaar, worden de resultaten vergeleken met de vorige keer. In de meeste gevallen zal de sterkte niet opvallend veranderen. Het is echter goed om dit in de gaten te houden, zodat we in het geval van lenzen een aangepaste sterkte kunnen bestellen en in het geval van brillenglazen, kunnen bepalen of er nieuwe glazen nodig zijn.

Opticien oogmeting voor bril- en lenzendragers

Het is voor de opticien handig als hij voor voor de afspraak al weet of u een brildrager of lenzendrager bent. De wijze van opmeten verschilt hierin namelijk. Had u tot voor kort nog geen bril nodig en is dit voor u de eerste afspraak? Geen punt! Wij nemen alle tijd voor u en de opticien licht precies toe wat hij of zij doet. Bovendien bieden we ruime keuze om uit veel typen brillen en contactlenzen een keuze te maken. Kom langs bij Bouwman voor een oogmeting in Waalwijk of vul het contactformulier in en wij nemen binnenkort contact met u op.

Maak een afspraak