skip to Main Content

Brillenglazen

De techniek staat niet stil en dus is ook op het gebied van brillenglazen veel veranderd de laatste jaren. Niet onbelangrijk aangezien naast een mooi montuur de glazen de bril compleet maken. Sterker nog primair zijn de brillenglazen de reden waarom men een bril aanschaft, namelijk goed zien. Ook in brillenglazen zit veel verschil in comfort en kwaliteit. Vernieuwde materialen en coatings zorgen ervoor dat de glazen steeds dunner en mooier zijn geworden.

Innovatieve meettechniek

De grootste innovatie in de afgelopen jaren is het persoonlijk maatwerkglas. Er is gebleken dat de stand van de bril ook invloed heeft op de werking van de sterkte. Met een nieuw meetinstrument ‘Visioffice’ wordt door ons met een camera (na de reguliere oogmeting) de stand van het montuur nauwkeurig opgemeten. Waarna middels een innovatief programma aan de hand van extra parameters zoals de afstand van het oog tot het glas, de inclinatiehoek en de doorbuigingshoek van het montuur worden doorberekend in de brilsterkte. Zo kan de perfecte correctie worden geboden aan de brildrager en dus extra comfort.

Van enkelvoudige tot multifocale glazen

Deze maatwerk techniek is naast enkelvoudige glazen ook mogelijk in multifocale glazen. Onze multifocale glazen van Varilux van Essilor, tevens uitvinder van het multifocale glas, kunnen ook doorberekend worden met de extra parameters waarmee wij ook het perfecte multifocale glas kunnen leveren. Naast de Varilux E-series heeft Bouwman Optiek ook de superieure Varilux X-series.

Varilux X-series

Een nieuwe dimensie in brillenglazen is toch wel de Varilux X-series. Deze brillenglazen rekenen voorgoed af met de beperkingen van “gewone” multifocale brillenglazen. Nooit meer het onzekere gevoel bij het traplopen of het gevoel dat alles om u heen beweegt.

Essilor continu bezig met het doorontwikkelen van het multifocale glasdesign. Essilor is ervan overtuigd dat een uitvinding alleen een innovatie is als deze aansluit op de behoeften van de consument. Daarom wordt de brildrager altijd als uitgangspunt genomen voor Essilors innovaties en worden producten voor de lancering uitvoerig getest door brildragers.

De nieuwste generatie Varilux brillenglazen, Varilux X-series, zijn bij ons verkrijgbaar. Varilux X-series is geïnspireerd op brildragers zoals u en is mogelijk gemaakt door 55 jaar innovatie.

Maak een afspraak

Een nieuwe kijk op het nabijzicht

Onze samenleving en levensstijl zien er anders uit dan enkele jaren geleden. De veranderende levensstijl van u als brildrager brengt nieuwe visuele gewoonten met zich mee. Het is tegenwoordig heel normaal om digitaal te multitasken; swypen op uw smartphone terwijl u kijkt naar uw tablet of aan het appen bent. Ook is de houding en manier waarop u naar elementen binnen handbereik kijkt zijn veranderd. Door de vele activiteiten die we gelijktijdig uitvoeren op de korte kijkafstanden kunnen we met recht zeggen dat juist de afstanden binnen handbereik van groot belang zijn voor de huidige multifocaaldrager.

Meer kijkvolume binnen handbereik dankzij 3 technologieën

Het research en development-team van Essilor, de producent van Varilux brillenglazen, heeft op basis van dit nieuwe kijkgedrag Varilux X-series ontwikkeld. Zo kunt u zonder compromis genieten van alle afstanden binnen handbereik.

De prestaties van Varilux X-series worden mogelijk gemaakt door het gebruik van een drietal technologieën:

  1. Nanoptix1: een revolutie in glastechnologie. Het basisontwerp van het brillenglas wordt in zijn geheel opnieuw ontworpen. Dit biedt een stabielere waarneming tijdens uw dagelijkse bezigheden.
  2. Synchroneyes2: een revolutie in glasdesign. Voor het breedste gezichtsveld wordt rekening gehouden met de sterkteverschillen tussen uw linker- en rechteroog.
  3. Xtend: De Xtend-technologie is nieuw en zorgt voor een scherp zicht op verschillende afstanden in dezelfde kijkrichting. U kunt alle details binnen handbereik gemakkelijker waarnemen zonder uw hoofd teveel te hoeven bewegen en zonder te zoeken naar het juiste punt in uw brillenglas.

[1] Nanoptix is een revolutie in glastechnologie. Het basisdesign van het glas is in haar geheel opnieuw ontworpen om u ‘evenwicht in beweging’ te bieden. Nanoptix Technology voorkomt het zogenaamde ‘schommeleffect’ en zorgt voor een ongekend stabiel zicht.

[2] Synchroneyes is een revolutie in glastechnologie. Synchroneyes zorgt voor een gegarandeerd breed gezichtsveld waarbij rekening wordt gehouden met de fysiologische verschillen tussen beide ogen.

Kom langs voor advies op maat

Wij vinden de kwaliteit van onze producten erg belangrijk. Elk Varilux brillenglas dat op de markt wordt gebracht is getest en goedgekeurd door brildragers. Komt u bij ons in de winkel langs, dan adviseren wij u vrijblijvend over het Varilux brillenglas dat het beste aansluit op uw levensstijl. Kiest u voor Varilux X-series brillenglazen dan kiest u altijd voor een maatwerkoplossing. Want niet alleen uzelf, maar ook uw ogen zijn uniek en verdienen alleen de beste kijkoplossingen.

Meer informatie over Essilor® en Varilux® vindt u op: www.varilux.nl.